Oli d'oliva verge extra

Recomanem que l’oli de l’oliva del mateix any, s’utilitzi per a prendre en cru (per amanides, pa amb tomàquet,...)

L’oli d’oliva d’altres anys anteriors és ideal per fregir perquè aguanta perfectament els 180ºC. Degut a l’estabilitat transmesa pels àcids grassos i els antioxidants que conté l’oli, aquest augmenta de volum, això fa que se’n necessiti menys que si es fregís amb un altre tipus d’oli. Una altra avantatge que té l’oli d’oliva és que els aliments n’absorbeixen menys que si es fregís amb un altre tipus d’oli, perquè forma una crosta a la superfície de l’aliment impedint la penetració d’oli.

Si no s’escalfa en excés (si no arriba a fumejar-210ºC-), es pot utilitzar diverses vegades mantenint la seva qualitat.Tot i això, al escalfar-lo repetidament el contingut d’antioxidants disminueix considerablement.
Des d’antic s’ha utilitzat com a medicina per les seves propietats olioses.

Cullera amb oli